Bitcoin kan bara hålla sig borta från $ 9600 CME GapBiraajmaan Tamuly Publicerad 4 timmar sedan 11 september 2020 Av Biraajmaan Tamuly

Posted by: admin - Posted on:

Värdet av Bitcoin fortsätter att spåra under motståndet av 10 440 $ i diagrammen, eftersom dess oförmåga att toppa sig över fortsätter att dra spekulationer. Även om tillgången långsamt långsamt har överbryggat klyftan från botten på $ 9890, kan en längre konsolideringsperiod också orsaka utmattning i köppressen.

Effekten av CME: s tappande OI framhölls också i en tidigare artikel där investerare som stänger sin position kan ha skadat Bitcoins totala handel också. Emellertid föreslog ett nyligen Ecoinometrics nyhetsbrev att det kanske inte är helt sant på lång sikt.

Nyhetsbrevet indikerade att marknadsuppfattningen inte är helt omvänd ännu (till förmån för björnar), eftersom Bitcoin kanske försöker vända en tidigare motståndsnivå på 10 000 dollar för att bli långsiktigt stöd.

Minskningen av CME-intresset är en möjlig indikation på att det befinner sig i en aktuell process för att skaka ut de svaga händerna som är nödvändiga för att stärka en lokal botten.

Just nu var förhållandet mellan sätter och samtal 1: 1 men före september var det 4: 1. Rapporten förklarade att just en situation ägde rum då optionshandlare eventuellt försökte skydda sig från en troligt kortsiktig nedgång, därav minskningen av CME: s OI.

Enligt diagrammet nedan förblir dock det långsiktiga hausse-sentimentet ganska obestämt.

Källa: Ecoinometrics

För att vara rättvis kan känslan fortfarande ta en enorm hit om Bitcoin sjunker under 10 000 dollar igen den här veckan men för tillfället var allt inte förlorat för Bitcoin. Nyhetsbrevet tillagt,

„De olika marknadsaktörernas reaktion på Bitcoin sjunker tillbaka till 10 000 USD kommer att bli intressant att se.“

Willy Woo tror att CME-klyftan på $ 9600- $ 9800 kanske inte kan fyllas
Å andra sidan var en framstående Bitcoin-analytiker tillräckligt optimistisk för att säga att Bitcoin kanske inte skulle falla ner för att fylla CME-klyftan, vilket har diskuterats allmänt tidigare.

Willy Woo föreslog att på grund av injektionen av jämn likviditet i det aktuella intervallet har varje BTC-dopp snappats uppåt och hållit sig fritt från det intervallet.

Analysera ovanstående diagram antydde nu att brist på handelsvolym vid CME-gap (VPVR-indikator) kan fungera som en stark anledning för Bitcoin att undvika intervallet, men en annan stark haussammanflöde krävs fortfarande för att uppnå säkerhet.

Med den nuvarande utvecklingen går Bitcoin in i ytterligare en viktig vecka som möjligen kommer att definiera resten av september.