Bitcoin Up In a Year Again: Hits USD 11.000, Groeit Dominantie

Posted by: admin - Posted on:

Het duurde een dag voor de meest populaire cryptocurrency, bitcoin (BTC), om van het langverwachte niveau van USD 10.000 naar USD 11.000 te klimmen, waardoor de dominantie op de markt werd vergroot en de afgelopen 12 maanden weer een positief rendement werd getoond. BTC is echter nog steeds niet de beste speler, zelfs niet in de top 10 van de munten.

Op pixeltijd (04:40 UTC) handelt BTC tegen USD 10.953, wat lager is dan USD 11.306, bereikt in de laatste uren van maandag. De prijs stijgt nu met 7% in een dag, 19% in een week, 22% in een maand en bijna 14% in een jaar. De laatste keer dat BTC zich op dit niveau bevond is in augustus 2019, toen het opnieuw USD 12.000 bereikte voordat het zijn reis naar USD 6.900 begon.

Ondertussen is de BTC-dominantie, of het percentage van de totale marktkapitalisatie, sinds zondag met meer dan 2 procentpunten gestegen tot 62%.

Terwijl het ethereum (ETH) vandaag de dag daalt (-1,3%), presteren grote altcoins zoals bitcoin cach (BCH) (+9%), litecoin (LTC) (+9,6%) beter dan Bitcoin Loophole op zowel de dag- als weekgrafieken.

Deze BTC-rally „heeft [veel] interessante implicaties en is met name in overeenstemming met de rally in goud en zilver, die beide profiteren van COVID-19 gedreven stimuleringspakketten,“ volgens Joe DiPasquale, CEO van crypto-fondsmanager BitBull Capital.

Hij voegde eraan toe dat, aangezien de goudhandel in de buurt komt van de hoogste waarde ooit, als gevolg van het afnemende vertrouwen van de markt in het huidige economische beleid, bitcoin een aantrekkelijke alternatieve investeringsmogelijkheid lijkt te bieden voor beleggers.

„Ondertussen wordt Bitcoin FOMO [angst om te missen] momenteel tentoongesteld omdat de BTC-dominantie weer toeneemt en [altcoins] verliezen boeken terwijl BTC vandaag de dag rally’s houdt. Het FOMO, gekoppeld aan stijgende volumes, geeft aan dat deze rally eindelijk bitcoin kan duwen om de jaarlijkse hoogtepunten definitief te verslaan,“ zei de CEO.

Hij stelde ook voor dat de marktdeelnemers de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve op woensdag voor beleidsaankondigingen zouden kunnen volgen en een oogje in het zeil zouden kunnen houden op goud, zilver en aandelen om het marktsentiment te beoordelen.

Medeoprichter en partner bij crypto hedgefonds Spartan Capital, Kelvin Koh, voegde eraan toe dat een „kleine verhuizing in BTC“ al heeft geleid tot scheuren in een aantal speculatieve DeFi-activa met een daling van meer dan 20% in een dag.

„Een verdere rotatie van het kapitaal in BTC en ETH zal waarschijnlijk een aantal van de DeFi-projecten die overhyped zijn, blootleggen“, zei hij.