• Ethereum heeft de afgelopen 24 uur een sterke prestatie geleverd.
  • De munt heeft zijn hoogste prijs in dagen bereikt als hij naar $360 gaat.
  • Terwijl dit een bullish price action is, heeft Ethereum een aantal lonten boven de huidige prijs gedrukt.
  • Dit is belangrijk als boven de huidige prijs van ETH is een belangrijke horizontale weerstand.

Ethereum die er niet in slaagt om dit niveau te overstijgen en het om te zetten in steun stelt de munt bloot aan een drawdown, zeggen analisten.
Bitcoin kan uiteindelijk de prijsactie van ETH dicteren aan het eind van de dag.
Analisten moeten de komende dagen kijken naar Bitcoin en Ethereum om te bepalen in welke richting de rest van de crypto-markt zich zal bewegen.

HET ETHERISCHE GEDEELTE WORDT GEPRIMED OM TE LATEN VALLEN OMDAT HET NIET DOOR EEN BELANGRIJKE WEERSTAND HEEN KOMT

De ether die er niet in slaagt zich voorbij de weerstanden in het gebied van $365-375 te bewegen, zou volgens topanalisten kunnen resulteren in een sterke correctie.

Michael Van De Poppe, een crypto-analist en een handelaar op de Amsterdamse beurs, zegt dat als de cryptocrisis niet voorbij deze weerstand zou komen, deze zou kunnen dalen in de richting van $300, en dan iets lager zou kunnen uitvallen. Deze regio is belangrijk omdat er de afgelopen twee maanden een aantal ETH-correcties zijn doorgevoerd.

„Oké, deze gaat omhoog en dat is goed. Echter, de cruciale hindernis ligt rond de $366-375 om te breken. Als dat breekt, is $ETH klaar voor $415. Zo niet, dan neem ik aan dat $280 een waarschijnlijke mogelijkheid is voor verdere corrigerende bewegingen in Q4.“

ALLE OGEN OP BITCOIN

Hoewel Ethereum op zichzelf misschien in niemandsland is, zal de prijsactie van Bitcoin die van de altcoins voorschrijven.

Analisten zijn optimistisch over BTC nadat de munt op zondagavond in de richting van $11.000 schommelde. De stijging overtuigde velen ervan dat de heersende kortetermijntrend niet bearish is, maar bullish.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, deelde een analist de onderstaande grafiek. Het toont aan dat de recente prijsactie van Bitcoin cruciaal is geweest in die zin dat de cryptocurrency een historische steun in de rug heeft gekregen.

Verdere stijgingen in de prijs van Bitcoin zullen Ethereum hoger drijven omdat de twee markten enigszins met elkaar gecorreleerd zijn.

Wat er echter kan gebeuren, is dat de exacte prijsprestaties van BTC en ETH uiteenlopen, omdat fundamentele trends de omvang van de bewegingen in verschillende richtingen sturen. Zoals te zien is in de afgelopen maanden, heeft Ethereum de Bitcoin-prijs ruimschoots overtroffen door de trends in de decentrale financiering.